176 ОбУ “Св. Св. Кирил и Методий”

Освещаване знамето на училището

На 03.04.2019г. 176 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” от район „Нови Искър“ получи своето ново знаме по повод 140 години от обявяването на София за столица на България.

Новото знаме бе връчено на директора, г-н Николай Радулов лично от кмета на София,      г-жа Йорданка Фандъкова.

По случай 140-годишната от обявяването на София за столица на България и в присъствието на стотици жители и гости на столицата, бяха осветени 140 училищни знамена. Другото наше училище, което взе участие в честването на празника на пл. „Александър Невски“ бе 177 ОУ от село Световрачене.

Всички 140 училища днес получиха като подарък знаме на Столична община.

В словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни историята на града и заяви, че заради духовния подем столицата ни трябва да се превърне в двигател на развитието. Тя честити празника на всички хора и призова гражданите да обичат града си, да го направят красив, защото София може да бъде такава, каквато си я направим.

На свой ред министърът на образованието и науката Красимир Вълчев допълни, че училищното знаме е символ на миналото, на бъдещето на София и на българското образование. Голяма част от бъдещето е заложена на учителите и на учениците, но благодарение на тях българските училища се разраснаха, отбеляза Вълчев.

В заключение той призова да има доверие и увереност към учителите, за да може да се надгради постигнатото до настоящия момент.